Ett av våra bästa recept när det är brådis att ordna kvällsmat eller lunch är
att göra en kesoröra och ha den på ex baguette eller (rostad) formfranska
och grädda i ugnen.
Kesoröran är också god på knäckepizza, bara att bre på och grädda i ca 10 min, 200 grader.
Bakpotatis ”bakad” I micron (stick hål i potatisen, lägg på en tallrik, kör full effekt, vänd potatisen och micra tills den är mjuk.
Fyll med kesoröran.
Vårt recept på kesoröra:
1 stor burk keso
½ burk smaksatt fraiche (vi brukar ha den med vitlök och örter)
1 röd eller gul lök
1 burk majs
skinka klippt i bitar
riven ost ca 1 – 1½ dl (brukar aldrig mäta mängden)
Bara att blanda ihop och ha som fyllning
Grädda i ca 200 – 225 grader tills osten smält
Gott att ha riven vitkål till
Lycka till 🙂
Så här ser det ut före gräddning:
Tips! Om det blir färdiggräddad mat kvar, frys in, vi fryser ofta knäckepizza, varma mackor och annan mat, perfekt när det är ont om matlagningstid…
Så här blir kesoröran på en knäckepizza, ca 10 min i 200 grader. Enkelt och gott
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.