På vintern är det extragott att rensa i frysen och göra något med frysta bär.
Blanda gärna vinbär, hallon och blåbär mm 🙂
Vi har egentligen inget riktigt recept på hur vi kokar saft.
Bara blanda frysta bär, hälla på lite vatten och koka i ca 10 min.
(Har sett ett recept med 2 liter bär och 6 dl vatten)
Sedan mosa bären och sila dem i saftsil och låt rinna av i ca 30 min..
Häll tillbaka bärkoket i en diskad kastrull och tillsätt socker.
Sockra efter smak och tycke, har läst att man kan ha ca 6 dl socker per liter avrunnen
saft. Vi sockrar mindre än så och fryser saften så att den håller sig längre.
Skumma av med hålslev. Tappa upp i rengjorda glasflaskor eller burkar och sätt på locken.
Förvaras svalt.

Så här såg det ut när vi tappade upp saften på burkar, hade inga saftflaskor.
Det fungerar jättebra, bara att ha en flaska som saftflaska i kylen som den upptinade saften
hälls upp i. Som ni ser är det smart att ha de tomma saftflaskorna eller burkarna på en plåt, det brukar
komma några ”droppar” klibbig saft vid sidan av vid upphällningen..

Lycka till !

 

Pin It on Pinterest