Fikasugen?

Denna kaka är enkel och snabb att baka om man har ingredienserna hemma..
Bara att röra ihop med en sked.

100 g smör (smält)
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Toppa med: färska, frysta eller konserverade bär

smält smöret
rör ihop de torra ingredienserna
blanda i smälta smöret och äggen i mjölblandningen
rör ihop med en sked
häll i en smord pajform och lägg bären på kaksmeten.
grädda i 175 grader ca 25 – 30 min, lägg ev bakplåtspapper över
kakan om den fått färg men inte är klar.

När kakan är färdiggräddad kan du ha på strösocker direkt när du tar ut den från ugnen. (eller florsocker när den svalnat)
Tips ha myntablad på kakan när den är varm det ger en extra smak av pepparmint. Ta bort innan servering eller ät upp bladen 🙂

Serveras med glass, vaniljsås, kvarg eller bara som kaka..
Förvara den i kylen när den svalnat

Jag brukar frysa hela myntablad, gott att ha vid bakning och även i te
Kakan på bilden har lingon och några blåbär som topping.

För att göra stor kaka i långpannan, gör 4 dubbel sats, jag gjorde 3 dubbel och den fyllde inte hela långpannan..
Testa dig fram…

Pin It on Pinterest