Ett enkelt recept på tacopaj
Pajdeg:
100g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk vatten
Hacka samman mjöl och smör till gryning massa (gärna i matberedare) och tillsätt vattnet.
Degen ska vila i kylskåp ca 30 min.
Tryck ut degen i en form och nagga den med gaffel.
Grädda i 225 grader ca 15 min eller tills den fått lite färg.
Tacofyllningen:
Stek köttfärs, ca 500g och 1 gul lök.
Blanda i en påse tacokrydda.
Topping:
Turkisk yoghurt eller fraiche, ca 2 – 3 dl
majonäs, några matskedar
salt, ½ kryddmått
vitpeppar, efter smak
Blanda ihop och smaka av
Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet.
Klicka i toppingen och ha på riven ost
Grädda i 250 grader ca 10 – 15 min
OBS! Lämna inte ugnen, det går snabbt att bränna pajen…
Lycka till!
Gott med ex riven vitkål och majs till pajen. Nachos med en skål dipp är också gott…