En av våra favoriter, god att frysa in i portioner och äta med ex rårörd lingonsylt

Det går bra att göra den med ex paprika istället för korv och bacon.

4 ägg
8 dl mjölk
1 dl rågsikt eller grahamsmjöl (eller annat mjöl)
3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 krm mald vitpeppar
ca 1 dl havregryn eller andra gryn

bladspenat om du tar fryst låt den tina och krama ur vattnet (1 paket)
1 burk majskorn
riven ost
pizzakrydda

ugn 225 grader

Stek korv och bacon i långpannan
blanda ihop ägg och hälften av mjölken
tillsätt mjöl, peppar, havregryn
vispa ihop till en smet, tillsätt resten av mjölken

lägg spenat och majs i ugnsformen med den stekta korven och baconet.
häll på pannkakssmeten och lägg på riven ost och toppa med pizzakrydda.
grädda i ca 20 – 30 min eller tills pannkakan fått färg.

Gott med riven vitkål och rårörd lingonsylt

Pin It on Pinterest